C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick



Protected Internal: Kontrolör, türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, denetçiün erişimi sınırlıdır ve tek türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki vesair sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Bu müracaat yeni nesneye başvurur fakat nesne verilerinin kendisini mideermez. Esasta, nesne oluşturmadan bir nesne kafavurusu oluşturabilirsiniz:

Her yeni klası farklı bir orijin dosyada peyda etmek eksiksiz bir uygulamadır. Visual Studio'da projeye sağ tıklayabilir ve derslik

Metotlar üzerine henüz kapsamlı tasarruf detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” başlangıçlıklı yazıda mevcuttur.

Şimdi projemizi çalıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

C# dilinde Object derslikını kullanmanın nedenleri ve nite kullanılması gerektiği dunda açıklanmıştır:

Object klası, C# dilindeki en kök sınıftır ve birokkalı üs medarımaişetlevi yürekerir. Bu maslahatlevler arasında nesne oluşturma, eşitlik kontralaştırması tasni, hash kodu transfer kadar sorunlemler bulunur.

Derece: Object bir nesne içerisinde gizlenen bir valör Boxing işçiliklemine basıcı tutulur, dolayısıyla o kıymeti bilgi tipi ile baş başa (örneğin int midein toplama üzere) bir işleme tabi tutabilmek bâtınin Unboxing maslahatlemi uyglanmalıdır.

Ee kavil gelimi struct gestaltsında da new cerrahünü kullanırsak eğer evet dayalı dokumadan bir nesne üretilecektir fakat struct bir porte tipli değişken dokumasında başüstüneğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında koruma edilecektir.

ara sıra nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Sınıf veya yapı, üyelerinden her birinin klas veya yapı haricinde ne kadar erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Bir müessis metot, dershane adıyla aynı cezire sahip, public olarak erişilebilir bir kuruluşdadır. Parametre alma zorunluluğu yoktur.

          C# Object Kullanımı            True;Makalelan yazı texbox'un örekına ulaştığında bi alt satıra geçer.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan veya sol'dan ovalmasını ayarlar.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve özge sınıflara bırakıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı nöbetlemler için kullanabildiğimiz metotlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *